«شاهنشاه خورش‌ها» چگونه وارد نذری‌ها شد؟ | ارادت‌ویژه به بادمجان!

«شاهنشاه خورش‌ها» چگونه وارد نذری‌ها شد؟ | ارادت‌ویژه به بادمجان!

خورش قیمه نزد مردمان عهد قاجار ارج و قربی داشته، شاید برای این باشد که این غذا را برای پخت نذری و اطعام عزاداران محرم برمی‌گزیدند و تا اکنون نیز یکی از نذری‌های پرطرفدار در این ماه، همین غذای خوشمزه و تاریخی است.

قیمه

همشهری آنلاین _ رضا نیکنام : با کمی جست‌وجو در کتب و منابع تاریخی می‌توان فهمید که این غذای خوشمزه و لذیذ چه دوران پر فراز و نشیبی را گذرانده تا ما اکنون در سفره احسان تکایا و هیئت‌های ماه محرم از خوردن غذای قیمه لذت ببریم و دلی از عزا در بیاوریم!

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا ببینید

ارادت ویژه به قیمه و قیمه بادمجان!

«نادر میرزا قاجار» نواده «فتحعلی شاه قاجار» نیز در کتاب «خوراک‌های ایرانی» که به آشپزی دوره قاجار اختصاص دارد از این باور ایرانیان قاجاری پرده برمی‌دارد که قیمه متعلق به دوره ساسانیان و بلکه نخستین خورش جهان است. وی درباره قیمه نوشته است:«شاهنشاه خورش‌ها؛ از ساسانیان مانده، بدان جای که از این خورش گمان است پیش‌تر خورشی نبود. بس نیکو و بامزه و گوارنده و پسنده‌ هر کسی است. و آن، چنان پزند که گوشت فربه باید که آن را به‌کارد پاره‌ها کنند چون فندقی هر یک به یک‌ اندازه و روغن باید هر چه پاک‌تر و بهتر. پس به دیگدان بریزند… چون پیاز و گوشت به‌اندازه سرخ گردید، نیمه‌نخود [لپه] به‌اندازه افکنند، پس آب به‌اندازه ریزند و برافروزند تا نیک پخته شود. پس، زعفران به آب سوده بسایند، [مخلوط کنند] در آن ریزند که به رنگ زعفرانی گردد. و از داروها [ادویه‌ها] افشانند.»

البته به قیمه بادمجان هم ارادت ویژه داشته و در ادامه نوشته است:«و بدان‌گاه که بادنگان [بادمجان] بُوَد، قیمه‌ بادنگان بهترین خورش‌هاست… بادنگان‌های سرخ‌کرده بدان افکنند تا نیک پخته گردد و نیک‌ترین خورش‌هاست.»

«شاهنشاه خورش‌ها» چگونه وارد نذری‌های ماه محرم شد؟ | ارادت‌ویژه به بادمجان!

«شاهنشاه خورش‌ها» چگونه وارد نذری‌های ماه محرم شد؟ | ارادت‌ویژه به بادمجان!

کد خبر 773258

  • فیلم | وضعیت جمع‌آوری‌ زباله در تهران قدیم چگونه بود؟

  • «شاهنشاه خورش‌ها» چگونه وارد نذری‌ها شد؟ | ارادت‌ویژه به بادمجان!

  • جنجال تصاویر ۴ دختر بی‌حجاب و نیمه‌برهنه در رشت که حرکات نامتعارف انجام می‌دادند | واکنش پلیس؛ ۴۸ ساعته دستگیر شدند

  • غلط کردید به بیرانوند پیشنهاد دادید | چه کسی می خواست این رقم را به او بدهد؟

  • هشدار ولایتی به روسیه ؛ دوستان روس سادگی نکنند

  • توصیه مهم به روسیه؛ مانند چین اشتباه کردید | حمایت‌های ایران از روسیه مشروط است | درخواست قطعی مجلس از امیرعبداللهیان | این حرف‌ها، تکراری است…

  • تصاویر | برق اینگونه در تهران اسراف می‌شود

  • انتقال بزرگ برای پرسپولیس؛ معاوضه ۲ بازیکن با ستاره مد نظر یحیی

  • شوک غیرمنتظره به پرسپولیس؛ برکناری درویش قبل از آغاز فصل جدید

  • انتقال بزرگ برای پرسپولیس؛ معاوضه ۲ بازیکن با ستاره مد نظر یحیی

  • هایجک بزرگ تراکتور از استقلال | گزینه محبوب نکونام با پیشنهاد چشمگیر سرخپوش می شود

  • ببینید | اوگاندایی ها با این رقص عجیب از ابراهیم رئیسی استقبال کردند

  • شوک غیرمنتظره به پرسپولیس؛ برکناری درویش قبل از آغاز فصل جدید

  • انتخاب عجیب سپاهان؛ بازیکن مازاد پرسپولیس | تیم اصفهانی هم پشیمان می‌شود؟

  • غلط کردید به بیرانوند پیشنهاد دادید | چه کسی می خواست این رقم را به او بدهد؟

  • سفر به دشت‌های مملو از عسل | عسل اصل را از اینجا بخرید

  • ۲ پرسپولیسی در آستانه خروج از لیست یحیی | قربانیان خرید ستاره نامدار و مهاجم خارجی مشخص شدند

  • تلاش بیرانوند برای پرسپولیسی کردن یک بازیکن | استقبال شدید گزینه استقلال از پیشنهاد بیرو

  • عکس | طارمی در آستانه انتقال خبرساز! | تخفیف پورتو به مشتری پر و پاقرص ستاره ایرانی

  • شغل؛ گنجشک فروشی! | عجیب ترین کسب و کاری که در بازار تهران دیده شد

  • طرز تهیه بورانی بادمجان در زمان قاجار | این غذا را اولین بار ملکه ساسانیان پخت | استفاده از بورانی در اشعار و متون قرن هشتم قمری

  • این غذای ساده در زمان ناصرالدین شاه شاهانه محسوب می‌شد | دستور پخت چند نوع کوکو به سبک نوه فتحعلی‌شاه | فرانسویان مبدع غذاهایی که سیب‌زمینی داشتند

  • غذای محبوب ناصر الدین شاه قاجار | طرز تهیه فسنجان سیاه با آهن تافته و نعل اسب! | مواد اولیه فسنجان در زمان صفویان چه بود؟

  • روش پخت آش در زمان قاجار | اینجا پایتخت زغال اخته ایران در زمان نوه فتحعلی شاه بود | ماجرای برات آشی بپزم که یک وجب روغن روش باشه!

  • طرز تهیه دلمه رَز در زمان قاجار | کدام کشور دلمه را به نام خود در یونسکو ثبت کرد؟

  • طرز تهیه کِرک بَپِرس | دستور این غذای مازندرانی را نوه فتحعلی شاه قاجار نوشته است

  • کشف یکی از قدیمی‌ترین غذاهای جهان در ایران

  • طرز تهیه خورش قیمه نذری | فوت و فن جا افتاده و مجلسی شدن قیمه | با این ترفند لیمو عمانی‌ در خورش قیمه تلخ نمی‌شود

  • دستور پخت قورمه سبزی در زمان قاجار | ریشه ضرب‌المثل «کله‌ات بوی قورمه سبزی می‌دهد» از کجاست؟ | میوه به این شهر در زمان قاجار معروف بود

دیدگاهتان را بنویسید